Ediția a 10-a, aniversară, a Maratonului de la Cluj amânată deja de trei ori din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 va avea loc, la Cluj-Napoca, în data de 7 noiembrie 2021. Totuși, desfășurarea evenimentului va fi supusă noilor condiții impuse de autorități, în ceea ce privește desfășurarea competițiilor sportive.
Cea mai importantă modificare față de programul anunțat inițial se referă la traseul de alergare. Cea mai lungă zonă pe care se va putea concura are 10,5 km. În aceste condiții, alergătorii înscriși la maraton vor parcurge acel traseu de patru ori, iar cei înscriși la semimaraton îl vor parcurge de două ori.
Condițiile de participare la oricare dintre probele de concurs sunt condiționate de reglementările legale în vigoare, și anume: la eveniment pot alerga persoanele vaccinate cu schema completă sau cele trecute prin boală în ultimele 180 de zile.
În ciuda vremurilor restrictive, ediția este una aniversară, astfel că premiile puse la bătaie pentru cei care aleargă la cele 5 probe (maraton, semimaraton, ștafetă, cros 10 km sau cros 4 km) sunt cele mai mari din istoria competiției și depășesc suma de 60.000 de lei.
Pentru a evita aglomerația în punctele de ridicare a kiturilor, acestea vor putea fi ridicate timp de trei zile, pe 5, 6 și 7 noiembrie, după următorul program:
- 5 noiembrie, intervalul 14.00-20.00 la Cluj Arena
- 6 noiembrie, intervalul 10.00-20.00 la Cluj Arena
- 7 noiembrie, intervalul 07.00-08.00, la Cluj Arena.
La ridicarea kitului de concurs, participanții trebuie să facă dovada vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, iar pe baza dovezii vor primi o brățară cu care vor participa duminică la eveniment.
Alergătorii care își doresc să participe la competiție, dar nu se încadrează în niciuna dintre condițiile obligatorii prevăzute de lege pentru participare (vaccinare cu schemă completă sau trecerea prin boală în ultimele 180 de zile) pot participa la evenimentul virtual / individual, care se va desfășura în perioada 6 – 14 noiembrie. Avantajul aici este că nu există nicio restricție de participare, iar traseul este stabilit de fiecare participant, indiferent de locul în care se află.