De ce a picat transferul lui Yeboah la Slavia Praga

Una dintre cele mai titrate echipe din Cehia, Slavia Praga, a fost la un pas să îl transfere pe atacantul ghanez Emmanuel Yeboah. În schimbul atacantului african, CFR Cluj ar fi urmat să încaseze 2,2 milioane de euro.

Însă cehii au încercat să schimbe termenii înțelegerii, în contextul în care Emmanuel Yeboah se afla deja la Praga, la vizita medicală. Sub pretextul unei posibile afecțiuni medicale la genunchi, ei au cerut ca jucătorul să le fie împrumutat un an, iar apoi să aibă opțiunea unui transfer definitiv. Această schimbare l-a înfuriat pe acționarul principal al CFR Cluj, Nelu Varga, care a decis la Emmanuel Yeboah să meargă direct în cantonamentul echipei pregătite de Dan Petrescu.

”În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări.

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă.

În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh. Întrucât, în ultimul an, jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil.

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor.

În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru”, menționează CFR Cluj, într-un comunicat de presă.

Însă există și informații neconfirmate, care spun că praghezii s-au temut că Emmanuel Yeboah nu are doar 19 ani, cât scrie în pașaportul său, ci ar fi mult mai în vârstă. Această suspiciune vine după mai multe cazuri de fraudă de acest fel, în care au fost implicați jucători africani. Pe de altă parte, președintele CFR Cluj, Cristian Balaj, a exclus cu totul o asemenea ipoteză legată de Emmanuel Yeboah.

Foto: Dincolodesport.eu

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Prenume

Share article

Latest articles

Alex Chipciu a câștigat procesul cu CFR Cluj

Noul căpitan al Universității Cluj, Alex Chipciu, a câștigat procesul cu CFR Cluj. Echipa feroviară este obligată să îi plătească restanțele salariale, conform acordului...

Vito Hammershoy-Mistrati pleacă de la CFR Cluj

CFR Cluj se mai desparte de un jucător. Vito Hammershoy-Mistrati, jucător cu dublă cetățenie, daneză și italiană, va părăsi echipa campioană. El va evolua la...

Universitatea Cluj a pierdut două puncte în meciul cu Rapid București

FC Universitatea Cluj a pierdut două puncte în meciul disputat pe teren propriu cu Rapid București. Clujenii au dominat înfruntarea fotbalistică disputată în mocirla...

CFR Cluj l-a împrumutat pe Sergiu Buș la Chindia Târgoviște

CFR Cluj a decis să îl împrumute pe atacantul Sergiu Buș la echipa Chindia Târgoviște. Atacantul, în vârstă de 30 de ani, s-a confruntat...

CFR Cluj l-a cedat pe Cătălin Itu la Poli Iași

CFR Cluj l-a împrumutat pe mijlocașul Cătălin Itu la Poli Iași. Jucătorul, în vârstă de 23 de ani, nu a mai prins nici un...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii