Universitatea Cluj a transferat un nou fundaș stânga

FC Universitatea Cluj a transferat un nou fundaș stânga. Este vorba de Răzvan Trif, care va avea rolul de a întări apărarea formației pregătite de Ioan Ovidiu Sabău. Fundașul stânga care a evoluat în 99 de meciuri la nivelul primei ligi a ajuns deja în cantonamentul echipei din Antalya.

Iată biografia publicată pe site-ul oficial al clubului clujean:

Născut pe 9 octombrie 1995 la Jidvei, Răzvan Trif a petrecut o importantă parte din carieră la Gaz Metan Mediaș, formație pentru care a debutat în sezonul 2015/2016 al Ligii 2. Fundașul stânga a adunat atunci 280 de minute în patru jocuri, în play-off-ul campionatului nefiind folosit deloc.

Următorul sezon în orașul de pe Târnava Mare i-a adus în total trei meciuri, în play-out-ul primei ligi reușind să și marcheze un gol.

Împrumutul în Liga 2

Stagiunea 2017/2018 a început-o în eșalonul de elită al fotbalului românesc, fiind apoi împrumutat la Luceafărul Oradea în Liga 2. Mutarea în nord-vestul țării i-a prins bine noului nostru jucător, la Luceafărul apucând să intre de 27 de ori pe gazon pentru un total de 2.288 de minute.

Aproape fără excepție când a jucat, a făcut-o timp de 90 de minute, reușind un gol și o pasă de gol în acest interval.

Revenirea la Gaz Metan

Expirarea împrumutului l-a readus la Mediaș, unde a început să prindă tot mai multe minute din sezonul 2018/2019 până în 2021/2022. În perioada amintită a avut două goluri și 4 pase decisive, în ultimii doi ani petrecuți la Gaz Metan având peste 1500 de minute jucate indiferent de competiție.

Maximul pe care l-a atins în culorile Mediașului a fost în 2020/2021, cu un total de 25 de meciuri. Per total, alături de Gaz Metan a jucat în 82 de meciuri, adunând 3 goluri și 4 assist-uri.

Un nou pas în carieră

Răzvan Trif a început sezonul 2021/2022 la Gaz Metan, dar l-a terminat apoi la CS Mioveni, pentru care a prins 11 meciuri în prima ligă și a bifat o apariție în Cupa României, fără să marcheze sau să paseze decisiv.

Până în pauza de iarnă, Trif a prins 14 jocuri la Mioveni cu peste 860 de minute pe teren. În acești ani petrecuți la nivel de seniori, noul nostru jucător a depășit borna de 100 de meciuri în primul eșalon.

Pe lângă postul natural de fundaș stânga, Trif are jocuri și pe post de mijlocaș stânga, fiind folosit în carieră și pe restul zonelor de la mijlocul terenului, precum și de câteva ori în centrul defensivei.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Prenume

Share article

Latest articles

Alex Chipciu a câștigat procesul cu CFR Cluj

Noul căpitan al Universității Cluj, Alex Chipciu, a câștigat procesul cu CFR Cluj. Echipa feroviară este obligată să îi plătească restanțele salariale, conform acordului...

Vito Hammershoy-Mistrati pleacă de la CFR Cluj

CFR Cluj se mai desparte de un jucător. Vito Hammershoy-Mistrati, jucător cu dublă cetățenie, daneză și italiană, va părăsi echipa campioană. El va evolua la...

Universitatea Cluj a pierdut două puncte în meciul cu Rapid București

FC Universitatea Cluj a pierdut două puncte în meciul disputat pe teren propriu cu Rapid București. Clujenii au dominat înfruntarea fotbalistică disputată în mocirla...

CFR Cluj l-a împrumutat pe Sergiu Buș la Chindia Târgoviște

CFR Cluj a decis să îl împrumute pe atacantul Sergiu Buș la echipa Chindia Târgoviște. Atacantul, în vârstă de 30 de ani, s-a confruntat...

CFR Cluj l-a cedat pe Cătălin Itu la Poli Iași

CFR Cluj l-a împrumutat pe mijlocașul Cătălin Itu la Poli Iași. Jucătorul, în vârstă de 23 de ani, nu a mai prins nici un...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii