Radu Constantea a demisionat din funcția de președinte al FC Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj a rămas fără președinte. Radu Constantea a demisionat după ce echipa clujeană a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2.

”Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marți, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziției de Președinte al FC Universitatea Cluj, deținută din august 2016 de Radu Constantea.

Consiliul Director va convoca în perioada următoare Adunarea Generală a Asociaților FC Universitatea Cluj, care va decide viitorul clubului.

Radu Constantea a avut, tot marți, o întâlnire cu angajații clubului, cărora le-a mulțumit pentru munca depusă în acești ultimi cinci ani și pentru sacrificiile individuale făcute pentru FC Universitatea Cluj.

De asemenea, Radu Constantea le-a mulțumit sponsorilor care au susținut clubul și al căror sprijin, moral și financiar, a permis FC Universitatea Cluj să se dezvolte ca organizație și să redevină un brand respectat și căutat în mediul economic”, afirmă conducerea clubului.

“Din poziția de președinte, îmi asum întreaga responsabilitate pentru neîndeplinirea obiectivului de a promova în Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj. Acest obiectiv rămâne valid și în viitor, având în vedere că FC Universitatea Cluj este în acest moment stabilă financiar, are un lot de jucători puternic și unit, un staff profesionist și o academie care crește jucători de mare talent, de care clubul trebuie să aibă grijă în continuare”, a declarat Radu Constantea.

”Acesta a precizat că FC Universitatea Cluj a reușit să termine anul 2020 pe excedent bugetar, depășind efectele nefaste ale pandemiei, care a lovit puternic în fenomenul fotbalistic și în companiile care investesc în acest sport.

De asemenea, un alt aspect care indică direcția sustenabilă de dezvoltare a clubului este faptul că, în concordanță cu planul asumat în 2016, FC Universitatea Cluj a reușit să mențină ponderea în buget a fondurilor publice la sub 38% în ultimii cinci ani, spre deosebire de majoritatea contracandidatelor la promovare din ultimele sezoane, unde fondurile publice reprezintă majoritatea covârșitoare a bugetului pe un sezon competițional.

În ciuda pesimismului și a stării de expectativă care au marcat anul trecut mediul economic, Departamentul de Marketing & Vânzări al clubului a reușit în 2020 să genereze, din sponsorizare și publicitate, cele mai mari venituri din ultimii cinci ani”, mai afirmă reprezentanții clubului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Andrei Burcă vrea să plece de la CFR Cluj

CFR Cluj și-ar putea pierde la vară unul dintre cei mai valoroși jucători. Este vorba de fundașul central Andrei Burcă. „Îmi doresc foarte mult să...

CFR Cluj obține trei puncte prețioase în lupta pentru titlu, la Clinceni

CFR Cluj a obținut o victorie importantă în lupta pentru titlu. Echipa campioană en-titre a câștigat cu scorul de 0-1 în meciul disputat în...

U Cluj: Darius Nistor, convocat la Naționala U16

Unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști ai Universității Cluj, Darius Nistor, a fost convocat la Naționala U16. Anunțul a fost făcut de conducerea...

”U” Olimpia Cluj, victorie în meciul cu Piros Arad

Fotbalistele de la ”U” Olimpia Cluj au câștigat, miercuri, 5 mai 2021, meciul cu Piros Arad. Acestea au învins cu un scor de 3-1. Chiar dacă...

CFR Cluj vrea victoria în meciul cu Academica Clinceni

CFR Cluj vrea toate cele trei puncte în meciul cu Academica Clinceni. Partida este programată de la ora 17.00, pe Clinceni Arena. Academica Clinceni vine...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii